Når husjakt i høstmånedene, bør potensielle kjøpere alltid se etter tegn på forsømmelse som lett kan gå glipp av under varmere vær. Som et eksempel er kanskje hjemmets takrenner fylt med fallne blader, eller downspouts ser ikke ut til å fungere på grunn av overdreven sesongavfall. En selger som har tillatt denne typen situasjon å utvikle seg, kan også ha tillatt andre problemer i huset å gå avkledd. Kjøpere bør være på vakt i tilfeller som dette.

Ikke vær redd for å komme inn i en budkrig, fordi det kan være ditt beste alternativ for å selge høyt. Hvis du velger en salgspris som kan sammenlignes med andre eiendommer i området, er det mer sannsynlig at du tiltrekker deg alvorlige henvendelser. Hvis det er flere kjøpere, kan det oppstå en budkrig, og dette kan ende opp i en bedre salgspris som oppnås for deg.

Hvis det dukker opp problemer under husinspeksjonen, når du prøver å selge et hus, har du noen få alternativer. Du kan godta å gjøre noe arbeid og bli ferdig med det, eller du kan få salgsprisene justert for å gjenspeile løsningen og få kjøperen til å ta seg av det. Du kan justere salgsprisen for halvparten av beløpet, hvis du føler at kjøperen også bør hjelpe til med å betale for løsningen. Til slutt kan du ikke gjøre noe og akseptere at kjøperen kan gå. De fleste er bare klar over det første og siste alternativet, så det er godt å vite at det er andre valg, spesielt hvis du ikke har tid til å håndtere det, før salget. Å tilby å justere prisen kan bidra til å holde kjøperen fra å gå.

Når du selger hjemmet ditt, bør du vurdere å få gjort en inspeksjon før du legger den på markedet. En ren inspeksjonsrapport er noe du kan vise til potensielle kjøpere, og hvis det er nødvendig med reparasjoner, kan du adressere dem umiddelbart. Dette vil spare deg for uventede og potensielt dyre overraskelser nedover veien.

Når du viser hjemmet ditt, åpner du vinduene hvis været tillater det, men ikke hvis det er for mye støy ute. Hvis det er kaldt nok til å kreve en genser, slå på varmen. Forsikre deg om at hjemmet er komfortabelt inne slik at kjøperen vil bruke mer tid på å se på hjemmet.